Magazin
Mel Gibson se izliječio od COVID-19 Mel Gibson proveo je sedmicu u bolnici u Los Angelesu u aprilu nakon što je testiran pozitivno na COVID-19, saopćio je njegov predstavnik u petak.
#

Šezdesetčetverogodišnji glumac i režiser potpuno se oporavio i „osjeća se sjajno“, sudeći po predstavniku. Također je kazao da je Gibson „u više navrata“ imao negativan test na COVID-9 otada.

Gibson je posljednja u dugom nizu slavnih ličnosti s dijagnosticiranom zarazom koronavirusom i onih koji su se oporavili, uključujući Toma Hanksa, Ritu Wilson, Georgea Stephanopoulosa i pjevačicu Pink.

Kod većine ljudi, korinavirus izaziva blaže ili umjerene simptome kao što su groznica ili kašalj koji nestanu u dvije do tri sedmice. Kod nekih, posebno kod starijih ljudi s postojećim zdravstvenim problemima, može izazvati teško obolijevanje, pa čak i s fatalnim ishodom.

SAD imaju više od četiri miliona potvrđenih slučajeva koronavirusa, uz više od 140.000 preminulih, sudeći po podacima koje je prikupio Univerzitet Johns Hopkins, prenosi Associted Press.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.