Magazin
Miss Engleske odložila krunu i priključila se kolegama ljekarima Miss Engleske za 2019. godinu, koja je po profesiji ljekar, vratila se u zemlju kako bi se pridružila sunarodnicima u borbi protiv korona virusa.
# AFP

Miss Engleske za 2019. godinu, koja je po profesiji ljekar, vratila se u zemlju kako bi se pridružila sunarodnicima u borbi protiv korona virusa.

Bhasha Mukherjee, koja je diplomirala medicinu na Univerzitetu u Notingemu, bit će u samoizolaciji dvije sedmice, jer se vratila iz inostranstva, a nakon toga će se pridruziti kolegama u bolnici u Bostonu, prenosi Tanjug.

Nakon osvajanja titule, nekoliko dobrotvornih organizacija u svijetu pozvale su je da im pomogne kao ambasador dobre volje u Pakistanu, Africi, Turskoj, Indiji, pa je lijepa ljekarka planirala da se posveti humanitarnom radu do kraja avgusta ove godine.

„Osjećala sam da je pogrešno da nosim krunu dok u svijetu ljudi umiru od korona virusa,“ rekla je Mukherjee za CNN i dodala da nije okljevala ni trenutka kada su je bivše kolege iz bolnice u Bostonu pozvale da im se pridruži.

Ona je specijalizirala respiratornu medicinu, ali, kako je rekla, mogu da je rasporede tamo gdje je napotrebnija.

(N1)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.