Magazin
Nakon što je Hloverka nazvala Karleušu "cajkom", pjevačica joj nije ostala dužna
#

Jelena Karleuša oglasila se na Instagramu nakon što je direktorica Turističke zajednice Makarske Hloverka Novak-Srzić prozvala privatne poduzetnike koji "dovode Karleuše svih fela".

Pjevačica je putem storyja odgovorila na prozivke bivše HRT-ove novinarke.

- Čitam da se neka starija gospođa iz Turističke organizacije Makarske ljuti što sam tamo imala nastup, nazivajući me "cajkom". Cajka je pogrdan naziv za ženu koja se bavi muzikom iz Srbije. Valjda je vrijeme, "gospođo", da se manete fašizma i šovinizma i seljačke zadrtosti te da se malo educirate ko sam ja. Ne bruji Makarska o meni, kako kažete, bruji cijeli svijet. Ne zato što sam "cajka" već zato što sam zvjezdetina koju vole milioni i van granica Balkana, a Vi... Vi ste, "gospođo", jedna obična prosta malograđanka i zbog takvih kao što ste Vi su u Hrvatskoj plaže poluprazne. Manite se mržnje i politike jer ste doku**** s tim "i Bogu i narodu". Mlade ljude zabole za to, samo se još Vi u Vašoj staroj glavi dijelite na "Nijemce, partizane, četnike, ustaše" itd. I da, hvala Makarskoj na divnom druženju - zaključila je Karleuša, poznata po svojim javnim istupima bez dlake na jeziku.

Podsjetimo, direktorica Turističke zajednice u Makarskoj Hloverka Novak-Srzić podigla je veliku prašinu nakon što se na svom Facebook profilu javno obrušila na vlasnike jednog noćnog kluba u Makarskoj iz kojeg trešte narodnjaci, a posebno joj je zasmetao nastup folk-zvijezde Jelene Karleuše koja je u klubu "Petar Pan" nastupila protekle srijede.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.