Magazin
Nezapamćena drama na kraljevskom dvoru: Bivši Belgijski kralj nakon 50 godina priznao izvanbračnu kćer Nakon što je čak 50 godina nijekao očinstvo, bivši belgijski kralj Albert II. konačno je priznao da je u 20 godina dugoj aferi sa Sibylle de Selys Longchamps dobio kćer.
#

Nakon što je čak 50 godina nijekao očinstvo, bivši belgijski kralj Albert II. konačno je priznao da je u 20 godina dugoj aferi sa Sibylle de Selys Longchamps dobio kćer.

Bivši belgijski kralj Albert II. (85) priznao je da je otac izvanbračne kćeri nakon više od desetljeća parničnog postupka. Naime, DNK analizom utvrđeno je da je Albert 60-ih i 70-ih godina bio u dugoj aferi sa Sibylle de Selys Longchamps u kojoj je dobio kći Delphine Boël. Albert je tada bio prijestolonasljednik te je od 1959. bio u braku s Paolom Ruffo di Calabria.

Boël, danas 51-godišnja umjetnica, u intervjuu 2005. godine prvi je put javno priznala da joj je Albert otac, a njezina majka rekla je da je s bivšim kraljem bila u vezi u razdoblju od 1966. do 1984. godine, dok je on još bio princ Albert od Liegea. Belgijom je vladao od 1993. do 2013., kada je abdicirao u korist svog starijeg sina Philippea (59). Punih 50 godina nijekao je očinstvo, no rezultate DNK testa ipak nije mogao zanijekati.

  / 

Prošle godine, Albert je odbio podvrgnuti se DNK testu, ali je izgubio žalbu. Naposljetku se testirao u svibnju 2019. nakon što je dobio novčanu kaznu od 5000 eura dnevno.

"Njegovo veličanstvo kralj Albert obaviješten je o rezultatu DNK testa kojemu se podvrgnuo na zahtjev žalbenog suda u Bruxellesu. Znanstveni zaključci upućuju da je biološki otac Delphine Boël", stoji u priopćenju, a Boël je na sve imala samo jedan komentar: "Danas je nastupilo olakšanje."

Albert se 1959. godine vjenčao s Talijankom Paolom te osim Philippea imaju još dvoje djece - princezu Astrid (57) i princa Laurenta (56).

 

  / 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.