Magazin
Skoro 400 miliona pregleda u 30 dana?
Bh. youtuber Omčo zarađuje preko 20.000 eura dnevno? (VIDEO) Omčo ruši sve rekorde realnosti i gledanosti na YouTube-u. U posljednjih 30 dana, Omčo je na svom Fat TV kanalu dosegao cifru od 385 miliona pregleda.
#

Omer Nadarević iz Bihaća, poznatiji kao Omčo, je već duže vrijeme poznat regionalnoj javnosti što potvrđuje i cifra od 2 miliona pretplatnika koliko Omčo ima na svom YouTube kanalu - čime je odnedavno i balkanski broj 1, jer je prestigao Bogdana Ilića poznatijeg kao Baka Prase. 

Ono što mnogima u regiji i nije poznato jeste činjenica da se Omčo sa svojim timom okrenuo i stranom tržištu, te je tako pokrenuo FatTV kanal koji broji cifru od 3.77 miliona pretplatnika.

Sudeći prema platformi SOCIALBLADE, kao i onom što vidimo na Omčinom "stranom kanalu", Omčo je u posljednjih 30 dana imao nestvarnih 385 930 104 pregleda - što ga stavlja u najgledanijih 100 kanala na YouTubeu u svijetu, a u kontekstu YouTubera je u prvih 5! Iza Omče se nalazi i PewDiePie koji u posljednjem mjesecu bilježi skoro duplo manje pregleda (oko 210 miliona).

Video: Pogledajte video!


Prema podacima sa SOCIALBLADE-a koji uključuje širok spektar stvari koje mogu djelovati na YouTube zaradu, Omčo na FatTV kanalu mjesečno zarađuje između 96.500 i 1.500.000 američkih dolara.
*CPM uračunat u ovu računicu je 0.25 - 4.00, s tim da može biti i manji!

Na ovo je reagovao i Baka Prase koji je u svom livestreamu izračunao da Omčo gotovo sigurno zarađuje između 20 i 30 hiljada eura DNEVNO, što je i tačno ukoliko uzmemo u razmatranje i podatke SocialBlade-a za kanal Omčo i FatTV. 

Ispred Omče na listi najgledanijih YouTubera su Mr.Beast, A4, Clone i SSSniperWolfs, dok uz Omču na listi 100 najgledanijih kanala se nalaze i profili: Disneyja, WWE, NBC-a, drugih medijskih kuća, ali i planetarnih zvijezda koji su na ovoj listi iza Omče poput Justina Biebera, Dua Lipe i drugih. 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.