1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Trebinje: Donesene nove preventivne mjere

Savjeti mjesnih zajednica zaduženi su da obavještavaju gradski Štab za vanredne situacije i nadležne službe o kršenju mjera za sprečavanje pojave i širenja virusa korona.

Iz gradskog Štaba su saopštili da se preporučuje licima mlađim od 65 godina da se ne kreću u periodu kada je dozvoljeno kretanje licima starijim od 65 godina, kako bi se smanjile gužve.

Preporučuje se da preduzeća koja vrše distribuciju računa za usluge i njihovu naplatu putem inkasanata na terenu, privremeno obustave distribuciju i naplatu, te uručivanje računa i njihovu naplatu organizuju u kancelarijama preduzeća, gdje su dužni organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

- OGLAS -

Potrošačima električne energije, koji nemaju brojilo postavljeno van objekta, savjetuje se da na kraju tekućeg mjeseca sami očitaju potrošnju i dostave “Elektro-Hercegovini”.

Preporučuje se privrednim subjektima registrovanim za obavljanje usluga “brza pošta” da više ne donose pošiljku na adresu, već da prije isporuke kontaktiraju telefonom primaoca i odrede lokaciju prijema u blizini stambenog/poslovnog objekta.

Iz gradskog Štaba je saopšteno da ostaju na snazi sve ranije donesene naredbe gradonačelnika Trebinja o zabranama i ograničenjima izuzev trgovinama bijelom tehnikom, vodomaterijalom i sanitarijama, građevinskim materijalom, auto-dijelovima, dijelovima za poljoprivredne mašine, elektromaterijalom, keramike, boja i lakova, kojima se dozvoljava rad od 7.00 do 15.00 časova radnim danom i subotom.

Zabranjuje se rad gradske pijace na Trgu slobode.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA