1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

FBI ne dozvoljava Crnogorcima da napuste brod na kojem je nađeno 16 tona kokaina

Agenti Američkog federalnog istražnog biroa (FBI) ograničili su kretanje desetorici crnogorskih državljana koji se nalaze na brodu u Filadelfiji na kojem je zaplijenjeno 16 tona kokaina. Osim četvorice uhapšenih, zabranu napuštanja broda dobili su i ostali pomorci iz Crne Gore.

Nekima od njih dozvoljeno je da se jave porodicama. FBI ih u ovom trenutku ne tereti za krijumčarenje 16 tona kokaina, ali su saslušavani u okviru istrage i od njih su uzeti uzorci DNK. Njihov status će biti poznat nakon vještačenja narkotika.

Da je među članovima posade najviše državljana Crne Gore, potvrđuje i dokument koji je u posjedu FBI-ja. Osim kapetana broda Darka Roganovića, saslušavani su i Kotorani Marko Perović, Slobodan Vukašinović, Pero Marković i Vladimir Penda i Nikšićanin Veselin Mirković.

- OGLAS -

Oni još nisu osumnjičeni, dok su uhapšeni pomorci iz Kotora Boško Marković (37), Aleksandar Kavaja (25) i Nenad Ilić (39) i Budvanin Ivan Đurašević (29). Svi oni su članovi posade broda ”MSC Gajan”, u vlasništvu jedne švicarske kompanije, na kojem su pronađene desetine pakovanja kokaina.

U dokumentu koji je zaplijenio FBI navode se svi detalji o članovima posade broda, kao i vrijeme i datum ukrcaja tereta, licence pomoraca, početna tačka i krajnja destinacija.

Samo dvojica članova posade koji su ranije uhapšeni priznali su da su učestvovali u švercu narkotika, dok ostali crnogorski pomorci tvrde da nemaju veze s pronađenim kokainom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA