12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Ovo su grudi, a ovako se pregledaš: Ida Prester se skinula i pokazala kako pregledati dojke (VIDEO)

Tako je prošle sedmice objavila video u kojem promoviše redovne preglede dojki sa ciljem ranog otkrivanja raka. Kako kaže, poznate ličnosti mogu veoma pomoći da se neke stvari promijene.

“Naravno da mogu, ako to žele. Mislim da javne ličnosti imaju odgovornost da se zalažu za stvari od društvenog značaja. Najlakše je samo pričati o šminki i cipelama, ali važno je ukazivati i na druge stvari”, istakla je Prester koja u vidu na sopstvenim grudima demonstrira kako svaka žena treba da se pregleda jednom mjesečno.

“Nakon ovog videa, koji je dosta provokativan i pobudio je puno pažnje, javila mi se hrpa djevojaka i žena koje su se prvi puta u životu samopregledale zahvaljujući mom videu. Napokon vide pravi tutorial bez komplikovanja i šematskih crteža. Video je jasan – ovo su grudi, a ovako se pregledaš. Više nema izgovora, sve im je jasno, istog trenutka mogu otići u kupatilo i opipati se. Ako i jedan život spasimo ovim videom, ja sam najsrećnija žena na svijetu”, zaključila je ona.

- OGLAS -

“Oboje mojih roditelja su preživjeli rak. Tata ima uredne nalaze zadnjih 25 godina, mama zadnjih pet. Živi su samo zbog rane dijagnostike. Radi svih vas mama, kćeri, prijateljica i mojih pratiteljica koje možda imaju tumor, a još ne znaju, snimila sam ovaj video” – kazala je Ida

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA