Magazin
Pjevač Prodigyja Keith Flint izvršio samoubistvo vješanjem Kako su nalazi obdukcije pokazali muzičar Keith Flint, koji je pronađen mrtav u svom domu u North Endu u Essex 04. marta, izvršio je samoubistvo vješanjem
#

Kako je saopćeno privremeni uzrok smrti 49-godišnjeg pjevača je vješanje, dok se toksikološki nalazi još uvijek čekaju i bit će objavljeni do 23. jula, javlja CNN.

Da je Flint počinio samoubistvo potvrdio je i njegov kolega iz benda Liam Howlett.

"Vijest je tačna. Ne mogu vjerovati da ovo govorim, ali naš brat Keith je oduzeo sebi život preko vikenda. Šokiran sam, ljut i zbunjen. Počivaj u miru, Keith", najprije je napisao Hewlett na društvenim mrežama, a kasnije je ovaj post objavljen i na službenom Instagram nalogu Prodigyja.

Flint je svoju popularnost stekao devedesetih godina i to svojim energičnim plesom i ekscentričnim izgledom. Njegov bend bio je najpoznatiji po svojim brzim pjesmama, uključujući Firestarter, Breathe i Smack My Bitch Up.

Bend koji je trebao krenuti na američku turneju u maju, objavio je svoj najnoviji album u novembru prošle godine, a nedavno su imali turneju po Australiji, 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.