10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Tuchel: Mbappe se osjeća kao da je kraj sezone, a ne početak, trenutno ne možemo bolje

Paris Saint Germain na startu sezone definitivno nije u pravom ritmu, iako solidno gura na oba fronta – u francuskom prvenstvu i Ligi prvaka.

Trener Thomas Tuchel istakao je da ekipa nije u stanju u kakvom bi se inače našla na startu sezone, već da su pojedini igrači mentalno izmoreni.

“Nedostaju nam pripreme, ali i mnogi igrači. U posljednjem trenutku smo doveli neka pojačanja i sada je vrijeme da počnemo ispočetka. Kylian Mbappe je rekao da je mentalno umoran. Ako bi to kazao jedan trener, moglo bi da zvuči kao izgovor. Ali, možda moramo da razmotrimo neke stvari i konstatujemo šta je istina i realnost. On je kazao da nema osjećaj da je ovo početak prvenstva, već da smo na kraju sezone“, istakao je Tuchel i dodao:

- OGLAS -

„Naravno da možemo bolje da igramo, ali trenutno možda i ne. Treba da prihvatimo da možda to sada nije moguće. Ali, ja ću da zaštitim svoje igrače jer znam kakvom su naporu svakodnevno izloženi. Preuzeću odgovornost na sebe, nemam problem sa kritikama. Ali, mora da se bude realističan“.

Njemački trener, čiji ugovor sa Svecima ističe krajem sezone, zna da pariški klub nije jedini vrhunski klub u Evropi koji ima probleme.

„Da li je Juventus na vrhu u Italiji? Nije. Da li su u Engleskoj Liverpool ili Manchester City na vrhu? Nisu. Barcelona ili Real Madrid u Španiji? Mi smo prvoplasirani u Ligi 1, a svi kažu da je to lako jer je PSG u pitanju. Ali ne, nije lako. Možda treba da uvidimo da je to rezultat našeg zalaganja. Ne treba da budemo koncentrisani samo na negativne aspekte. Postoje stvari koje treba da popravimo i nikada nećemo prestati da se trudimo“, zaključio je Tuchel.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA