Magazin
Povučena tužba protiv Kevina Spaceya za seksualno zlostavljanje
#

Muškarac koji je optužio Kevina Spaceya da ga je najprije napio, a zatim dodirivao 2016. godine odustao je od svoje tužbe koju je podnio protiv glumca prošle sedmice, piše BBC.
Advokat navodne žrtve izjavio je da je njegov klijent 3. jula poduzeo konkretne poteze kako bi povukao svoju tužbu. Također, ovaj potez podrazumijeva da muškarac koji je optuživao Spaceya ne može kasnije ponoviti postupak protiv njega, prenosi Klix.

On je tražio materijalnu nadoknadu zbog nanesene štete koja je nastala zbog navodnog "eksplicitnog seksualnog ponašanja" slavnog glumca u restoranu Club Car u Nantucketu.

Holivudska zvijezda je od početka negirala tvrdnje o seksualnom zlostavljanju. Naime, ovaj dvostruki dobitnik Oscara izjasnio se da nije kriv ni po jednoj tački optužnice na saslušanju održanom u januaru.

Navodna žrtva Kevina Spaceya je sin bivše lokalne televizijske voditeljice iz Bostona Heather Unruh, koja je prošle godine javno govorila o ovom slučaju. Ona je optužila Spaceya da je najprije napio njenog tadašnjeg 18-godišnjeg sina, a zatim ga "pipkao".

Spaceyjevi advokati optužili su sina Heather Unruh za brisanje SMS poruka koje bi podržale odbranu glumca. U januaru je sudija naredio mladiću da obezbijedi svoj mobilni telefon na idućem ročištu.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.