11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Udruga Libertas na ‘Šokačkom sijelu’ u Županji

Predstavnici Udruge Libertas iz Sarajeva sudjelovali su na 52. turističkoj manifestaciji “Šokačko sijelo” u gradu Županji u Republici Hrvatskoj, priopćili su u ponedjeljak iz te udruge.

 Više od hiljadu maškara prošlo je ulicama Županje u tradicionalnoj pokladnoj povorci, koja je održana u sklopu najstarije i najveće manifestacije tradicijske kulture županjskog kraja, 52. šokačkog sijela, a na gradskim ulicama i trgovima promatralo ju je nekoliko tisuća posjetitelja.

Završnici ovogodišnjeg Šokačkog sijela nazočili su predstavnici Udruge Libertas koja već jedanaest godina, u okviru tradicionalnog Festivala božićnih pjesama, narodnih igara i običaja “Kao nekad pred Božić” – Sarajevo, uspješno surađuje s Turističkom zajednicom Grada Županje.

- OGLAS -

Predstavnici Udruge Libertas Ivana Krstanović i Besim Spahić susreli su se u Županji i s predstavnicima Turističke zajednice Novi Sad, Udruge građana općine Primošten “Krč” i Turističke zajednice Duga Resa te razgovarali o uspostavljanju suradnje u području kulturnog turizma.

Ova manifestacija tradicionalno se završava na pokladni utorak, koji prethodi prazniku Pepelnice ili Čiste srijede, navodi se u priopćenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA