Magazin
Renata i Toni Kukoč: Njihova ljubavna priča rodila se još u školskim klupama, a u braku su već 35 godina U Ameriku je stigao još 1993. i svoj novi život započeo u Chicagu.
#

Ondje živi i danas, iako se u Hrvatsku i dalje redovito vraća i to u društvu voljene supruge Renate, s kojom je u braku čak 35 godina, a ljubav je planula u školskim klupama, još u trećem razredu srednje škole.

Glavna tema svih svjetskih medija proteklih dana naš je Toni Kukoč, kojem je proteklog vikenda dana čast da napokon uđe u Košarkašku kuću slavnih u Springfieldu, a uveo ga je u nju jedan od najboljih košarkaša svih vremena i njegov suigrač u Chicago Bullsima Michael Jordan. Chicago Bullsi su ga nominirali još 2014. godine, a Kukoč je ušao iz osmog pokušaja i postao peti Hrvat koji ima svoje mjesto u toj kući nakon Krešimira Ćosića 1996. godine, Dražena Petrovića 2002. godine, Mirka Novosela 2007. i Dine Rađe 2018. godine.

Tom prilikom održao je govor, koji je potrajao sedam minuta, a poseban trenutak bio je onaj u kojem je zahvalio obitelji koja ga je bodrila iz publike - roditeljima, sinu Marinu, kćeri Steli i svojoj srednjoškolskoj ljubavi, supruzi Renati.

'Najveća hvala ide mojim roditeljima, ocu Anti, majki Radojki i sestri Sandri, za velike žrtve i stalnu ljubav i podršku, mojoj djeci, sinu Marinu i kćeri Steli, volim vas i ponosan sam na vas, mojoj supruzi, srednjoškolskoj ljubavi, znamo se jako dugo, bila si sa mnom od početka, u svim usponima i padovima, sve smo prošli zajedno. Volim te', poručila je košarkaška legenda, na što mu je Renata uzvratila poslanim poljupcem.

Ljubavna priča Renate i Tonija Kukoča počela je davno, u srednjoj kemijskoj školi u koju su oboje išli. Iz tog perioda njihove ljubavne veze postoji i intervju za časopis Ćao iz 1990. godine, dok je još igrao u Jugoplastici, a tada su on i Renata već bili više od dvije godine u vezi. Na pitanje novinara je li i u mlađim danima izazivao takvu pozornost kod djevojaka, duhovito je rekao:

‘Kao klinac?! Pa, da budem iskren, to me tada baš i nije pretjerano zanimalo. Točnije, zanimale su me djevojke - i tada i sada - ali mora se priznati da je sve bilo mnogo, mnogo drukčije... Doduše, sad sam malčice pod bravom, tj. imam djevojku, a kad se to kaže, onda i sami znate koliko je sati... (smijeh).’

Tada je otkrio i kako ljubav utječe na njegov sportski život: ‘Nekoliko puta se dogodilo da sam se, neposredno pred utakmicu, posvađao s Renatom i da sam baš tada igrao izuzetno dobro te sam joj u šali govorio: ‘Eto, vidiš, kako mi dobro ide čim se posvađam s tobom.’ Međutim to zaista nema nikakve veze…’

  

Nakon vjenčanja im se 1992. rodio sin Marin, a 1998. dobili su i kćer Stelu, koji danas s roditeljima žive u Chicagu. U taj grad došli su 1993. godine, kada je Kukoč kupio kuću u elitnom predgrađu Highland Park, u kojem mu je dug niz godina prvi susjed bio upravo Michael Jordan. Prodali su je 2020. godine i preselili se u novu.

Stela je bivša odbojkašica, danas trenerica odbojke, a završila je Sveučilište Miami i trenutno je na magisteriju na Sveučilištu Roosevelt.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.