Magazin
San svakog milijardera - ova jahta se pretvara u podmornicu (FOTO+ VIDEO)
Pripredila: Azra Mustedanagić
Hibridnu super jahtu dizajnirala je Elena Nappi i idealna je za one (dubljeg džepa), koji žele biti daleko od očiju javnosti
#

djeluje kao vozilo iz futurističkog filma, no ovaj koncept je na do korak toga da zaživi, odnosno zaplovi i zaroni svjetskim morima. Njen je dizajn osmislila Elena Nappi iz talijanske tvrtke za izgradnju plovila Fincantieri.

Ova hibridna jahta nazvana Carapace moći će se kretati po morskoj površini, ali i roniti do dubina od 300 metara te će pod vodom moći bez izlaska boraviti do deset dana, nudeći nevjerovatne poglede na morski svijet.

  
Nappi, koja je do inovativnog koncepta došla nakon godina istraživanja nautičkih eksperimenata, kaže da predstavlja "novu klasu mega jahti", koja kombinira udobnost luksuznih jahti i "privatnost" uronjene plovidbe, piše CNN.
 


Diplomati i poslovnjaci moći će se ukrcati na plovilo kako bi održali važne sastanke i 'definirali sporazume ili ugovore u potpunoj tajnosti', kaže dizajnerica.
 
Jahta dugačka ima laganu aluminijsku superstrukturu, a putnici mogu uživati u luksuznim pogodnostima plovila - uključujući VIP kabine, salon, spa centar, bar i teretanu.


 
Jahta dugačka ima laganu aluminijsku superstrukturu, a putnici mogu uživati u luksuznim pogodnostima plovila - uključujući VIP kabine, salon, spa centar, bar i teretanu.
 
  / 
 
Kad Carapace ispliva na površinu, gornja paluba postaje dostupna gostima kako bi mogli uživati u pogledu na ocean s jednog od brojnih ležaljki ili zaroniti u infinity pool koji gleda s krme plovila.

 
Hibridna superjahta - za koju se očekuje da će koštati negdje stotine milijuna eura kad bude izgrađena, svakako je namijenjena onim najimućnijim kupcima.

 
 
 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.