Magazin
Sin princa Harryja i Meghan Markle kršten na privatnoj ceremoniji
#

Najmlađi član britanske kraljevske porodice, Archie Harrison Mountbatten-Windsor kršten je u subotu na maloj privatnoj ceremoniji u dvorcu Vindsor.
Dvomjesečnog dječaka, sina britanskog princa Harryja i njegove supruge Meghan krstio je kanterberijski nadbiskup. Archie je, u skladu sa kraljevskom tradicijom, poprskan vodom iz rijeke Jordan nad krstionicom Lili Font, gde su kraljica Victorija i princ Albert krstili svoje prvo dijete Victoriju 1841. godine.

Archie je bio obučen u ručno rađenu repliku kraljevske haljinice za krštenje.

Među uzvanicima su bili princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola Kamila, vojvoda i vojvotkinja od Cambridge-a, princ Villiam i njegova supruga Catrin. Još ranije je saopšteno da kraljica Elizabetha neće prisustvovati krštenju zbog ranije zakazanih obaveza.

Krštenju je prisustvovala i Meghanina majka Doria.

Prinčevski par je odlučio izostavi medije i publiku iz ceremonije i nije otkrio ko su bili kumovi malom Archie-u. Ipak, razočaranim Britancima, koji su se nadali da će krštenje kraljevske bebe moći da gledaju na TV, pružili su mali uvid u događaj, objavivši na Instagramu dve fotografije sa krštenja.

Arči je rođen 6. maja i sedmi je u redu za nasljeđivanje britanskog trona.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.