2.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Džanan Musa novi ambasador prijateljskog takmičenja SO ‘Parallel’

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ambasador takve jedne organizacije kao što je Preporod iz Sjeverne Amerike. Svi se trebamo uključiti u takve organizacije jer one čine naš svijet boljim” – kazao je Džanan Musa.

Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade “Parallel” bit će realizirano od 23. do 26. aprila. To je manifestacija međunarodnog karaktera koja se već četvrtu godinu realizuje u Tuzli, a organizatori su Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta u Tuzli “Medicus”  i Udruženje “Parallel”, podorganizacija Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” iz Sjeverne Amerike.

– Projekt koji je inkluzivnog karaktera i kojim ima dugoročan cilj dostigao je široke razmjere. Svakodnevno dobijamo potvrde i podršku institucija, društveno odgovornih lica i preduzeća, što nama kao organizatorima, studentima u Tuzli koji rade i pripremaju ovaj projekt, svakako imponuje. Najnovije priznanje došlo je od našeg zlatnog djeteta, Džanana Muse, koji je pristao da bude ambasador Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade “Parallel” –  kazala je predsjednica BZK “Prepord” iz Sjeverne Amerike Senada Pargan.

- OGLAS -

Džanan Musa igrač je Brooklyn Netsa, ekipe koja se takmiči u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, NBA ligi. Trenutno nastupa u razvojnoj G ligi za ekipu Long Island Nets. Rođen je u Bihaću. Prošao je omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, a najveći uspjeh je ostvario sa kadetskom kada je osvojio Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Tada je izabran za MVP-a prvenstva. Postaje član hrvatskog kluba KK Cedevita sa kojom postaje državni prvak tri puta i tri puta pobjednik Kupa. Jednom je bio pobjednik i Superkupa ABA lige. U Euro kupu 2018. godine proglašen je za nadolazeću zvijedu i za najboljeg mladog igrača ABA lige, te je izabran i u tim ovog regionalnog takmičenja.

Ostali ambasadori projekta su Amel Tuka, Denis Barta, Asmir Begović, Elvir Bolić, Igor Emkić, Mirsad Bektić, Ema Burgić, Edhem Eddy Čustović i Ajla Huremović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA