12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Premijer RS-a o četničkom skupu: Čuo sam za to, mediji su im dali puno prostora

Premijer RS-a Radovan Višković komentarisao je okupljanje pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu te je istakao kako smatra da se tome pridaje velik medijski prostor.

Reporterka N1 je pitala Viškovića šta misli o reakcijama na jučerašnje okupljanje Ravnogoraca, te da li smatra da bi trebalo izglasati zakon kojim bi se zabranilo okupljanje i isticanje simbola koji znače podržavanje lobija koji su rezultirali žrtvama na svim stranama, a on nam je odgovorio:

“Čuo sam za tu priču i reagovanja iz ambasada raznih. Mislim da se o tom, pod znacima navoda problemu, pridaje malo više medijski prostor. Vjerujte mi. Na kraju krajeva pristalica sam da Bosna i Hercegovina donese zakon kojim će ovo pitanje biti uređeno za sve jednako.

- OGLAS -

Prema tome, ne bih ja favorizovao ili osuđivao jedne ili druge ili treće. Imamo mi takvih slučajeva i na jednoj i na drugoj i na trećoj strani i zaista podržavam ovo što je u Austriji urađeno”.

“Ne može se neki skup pretvoriti u političke poruke, u veličanja, neke mržnje ili na neki način izazivanja da ne kažem određenih netrpeljivosti kod nekoga drugog. Novom Savjetu ministara, novoj Parlamentarnoj skupštini evo prilike na prvom zasjedanju da to pitanje urede onako kako ga urede. Republika Srpska će ga poštovati, ali prije svega mislim da bude uređeno za sve jednobrazno i da tačno budu propisane procedure za sve”, komentarisao je premijer RS Višković.

Jučer su se, podsjetimo, u Višegradu i Draževini okupili pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta – ili da skratimo, četnici – koji su uz gusle pjevali “Biće pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA