15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Raspad Bh. bloka: DF otvara pregovore sa SDA

Po svemu sudeći, Predsjedništvo Demokratske fronte naložit će stranačkim čelnicima na čelu s Komšićem da otpočnu službene pregovore sa SDA o formiranju vlasti na svim razinama, za šta ove dvije partije, uz dvije neizbježne stranke -SNSD i HDZ – imaju dovoljan kapacitet.

Prema saznanjima „Slobodne Bosne“, Predsjedništvo Demokratske fronte razmatrat će poseban dokument – političku platformu – s temeljnim uslovima pod kojima bi DF mogao sudjelovati u vlasti.

U Demokratskoj fronti preovladava mišljenje kako je potrebno formirati širi probosanski blok političkih partija koji bi bio stabilan i dovoljno jak da nadvlada rastuće seperatističke ambicije u BiH. Kičmu tog patriotskog fronta činile bi SDA i DF, pri čemu bi vrata ovog saveza bila otvorena i za druge stranke koje prihvate principe djelovanja patrotskog fronta.
Sudjelovanje DF-a u vlasti, vjerovatno će označiti kraj Bh.bloka unutar kojeg već odavno ne postoji ni minumum međusobnog povjerenja i poštovanja, piše Slobodna Bosna.

- OGLAS -

Sjednica Predsjedništva DF-a počinje u 12 sat,i a nakon sjednice novinarima će se obratiti predsjednik DF-a, Željko Komšić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA