Magazin
Svirepo ubijena u 9. mjesecu trudnoće: Tragična životna priča najljepše žene Holivuda
#

Osmi avgust 1969. godine zauvijek će ostati zabilježen kao dan jedne od najvećih i najstrašnijih tragedija u Americi. Kobnog dana u stravičnom pokolju na Beverli Hilsu, koji su izvršili članovi kulta “Porodica” Čarlsa Mensona, život je izgubila u 26. godini holivudska glumica Šeron Tejt, jedna od najljepših žena filmske industrije.

Supruga Romana Polanskog odbrojavala je posljednje dane do porođaja i kobne večeri je bila u društvu nekolicine prijatelja, a njen suprug je trebalo da se vrati kući.

Nesretna glumica je izbodena na smrt, a obdukciijom je utvrđeno da je zadobila 16 uboda nožem.

Šeron Tejt rođena je 24. januara 1943. godine u Dalasu. Odmalena je plijenila pažnju svojom ljepotom i šarmom, a prvu titulu misice je dobila već sa šest mjeseci.

Čim je stasala u djevojku, počela je da radi kao model, a ubrzo su počele da pristižu i prve ponude za filmove.
Prvu glavnu ulogu Šeron je odigrala u filmu “Eye of the Devil” (Oko đavola), kada produkcija ostaje zapanjena njenom ljepotom i talentom. Odlučeno je da će zajedno sa filmom biti prikazan i dokumentarac “All eyes on Sharon Tate”, koji je najavio da je Holivud dobio novu veliku zvijezdu.

Ubrzo nakon premijere, Šeron Tejt upoznaje mladog reditelja Romana Polanskog, koji ju je angažovao u svom velikom projektu u kojem su glumili zajedno i zaljubili se. Vjenčali su se 1968. godine uz veliku pažnju javnosti.
Krajem iste godine, Šeron ostaje trudna i par pronalazi vilu na Beverli Hilsu za svoje prvo veliko ljubavno gnijezdo.

U avgustu, samo nekoliko dana prije porođaja, nesretna Šeron planira dolazak na svijet svog prvog djeteta i odmara se u društvu nekolicine bliskih prijatelja. “Porodica” Čarlsa Mensona po njegovoj naredbi odlučila je da usmrti sve koji se nalaze u vili Romana Polanskog, jer je ona u pomračenom umu monstruma predstavljala simbol odbacivanja ljudi.

Šeron Tejt i troje njenih bliskih prijatelja ubijeni su noževima, a ukupno su izbrojane 102 rane na njihovim beživotnim tijelima. Sektaši nisu marili ni za Šeronino preklinjanje da poštede život njenog nerođenog djeteta, nego su uživali u patnjama žrtava koje su prethodno vezali konopcima.

Menson je uhapšen u oktobru iste godine i zajedno sa svojom sektom osuđen na smrt, a kasnije je kazna preinačena u doživotnu robiju.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.