Magazin
Tajna izgleda Jane Fonde (82): Ne vjeruje u dijete, puno hoda Vježbanje je prilagodila svojim godinama. Više hoda, vježba s puno lakšim utezima i polako se kreće. Glumica ne vjeruje u dijete, već savjetuje kako treba uspostaviti zdravu dnevnu rutinu u prehrani i vježbanju

Američka glumica Jane Fonda (82) iza sebe ima impresivan broj filmova i serija u kojima je glumila. Isto kao ni u glumi, Jane ne popušta ni na planu zdravlja i tjelovježbe, zbog čega nju godine ne usporavaju.

Starije generacije možda se sjećaju njezinih intenzivnih fitness DVD-ova s kraja osamdesetih, ali bez obzira na smanjenje intenziteta u treninzima, Jane i dalje jako pazi na svoje zdravlje. Još uvijek aktivno vježba, svaki dan ide u dugu šetnju, radi jogu i ide na skijanje.

- To što danas ne možete napraviti nešto što ste ranije mogli, ne znači da trebate odustati. Naprotiv, potrudite se i ponovno dođite do željene forme. Zadajte si ciljeve koje želite moći ispuniti u starosti i neka vam oni budu vodilja kada postane teško - rekla je glumica jednom prilikom.

Vježbanje je prilagodila svojim godinama. Više hoda, vježba s puno lakšim utezima i polako se kreće. Fonda ne vjeruje u dijete, već savjetuje kako treba uspostaviti zdravu dnevnu rutinu u prehrani i vježbanju, započeti dan s nutritivnim doručkom i povremeno uživati u nečemu što nije najzdravije.

Iako je većina smatra fitness guruom generacije, njezini problemi sa zdravljem bili su sve samo ne lagani. Kao tinejdžerka bolovala je od bulimije s kojom se borila sve do četrdesetih godina života, a par puta je preboljela rak kože. Fonda odbija ideju o prestanku rada. Uz to što joj dobro dođe novac, posao joj odvraća misli od nekih drugih tema koje su ju kroz prošlost mučile. Glumica je nekoliko puta doživjela živčani slom i morala na liječenje, a o problemima s mentalnim zdravljem nije se libila govoriti ni javno.

Osim što svoj mladolik izgled može zahvaliti zdravom načinu života, gumica se nekoliko puta podvrgnula kirurškim zahvatima, a prema njezinim vlastitim riječima, oni su joj produžili glumački vijek za barem deset godina. Danas je zadovoljna sa svojim izgledom i ne dopušta godinama da joj utječu na kvalitetu života.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.