Magazin
Tom Henks pisao dječaku imena Korona koji je zlostavljan proteklih dana Američki glumac Tom Henks poslao je pismo i pisaću mašinu dječaku imena Korona iz Australije kojeg su proteklih dana mnogi zlostavljali zbog njegovog imena.
# Agencija

Američki glumac Tom Henks poslao je pismo i pisaću mašinu dječaku imena Korona iz Australije kojeg su proteklih dana mnogi zlostavljali zbog njegovog imena.

Osmogodišnji Korona De Vries prvi je pisao Henksu i njegovoj supruzi Riti Vilson nakon što su oboje zaraženi virusom korona.

"Čuo sam na vijestima da ste vi i vaša žena pokupili virus. Jeste li dobro?", napisao je dječak glumcu.

On je dodao kako voli svoje ime, ali ga u školi sada zovu "virus korona".

"Mnogo se rastužim i naljutim kad me ljudi zovu tako", napisao je De Vries.

U svom odgovoru Henks se zahvalio dječaku što je tako dobar prijatelj te dodao: "Prijatelji čine da se prijatelji osjećaju dobro kada im je loše".

Oskarovac je dječaku napisao i kako je jedini koga poznaje sa imenom Korona, poput prstena oko Sunca. Takođe mu je poslao i pisaću mašinu marke Corona koju je koristio za vrijeme karantina u Kvinslendu.

"Mislim da će ti ova pisaća mašina odgovarati. Odnio sam je na Zlatnu obalu, a sada se vratila kod tebe. Pitaj nekog odraslog kako funkcioniše i upotrijebi je da mi ponovo pišeš", napisao je Henks dječaku.

Korona De Vries, kako je ispričala njegova porodica australskim medijima, prvobitno je pisao Henksu zbog njegovih uloga u filmovima "Woody" i "Toy Story".

Henks je na kraju pisma De Vriesu napisao rukom: "PS. Imate prijatelja u meni!".

(N.N.)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.