Magazin
Trump podnio ostavku u udruženju glumaca, njihov odgovor nasmijao javnost Udruženje američkih televizijskih i radijskih glumaca (SAG) nasmijalo je javnost kad je na ostavku uvrijeđenog Donalda Trumpa uoči disciplinskog postupka odgovorilo sa samo dvije riječi.
# Agencija

Udruženje američkih televizijskih i radijskih glumaca (SAG) nasmijalo je javnost kad je na ostavku uvrijeđenog Donalda Trumpa uoči disciplinskog postupka odgovorilo sa samo dvije riječi.

“Hvala vam”, objavilo je holivudsko udruženje umjetnika nakon što je u četvrtak primilo djetinjasto pismo Trumpa kojim podnosi ostavku na članstvo u udruženju, prenosi njemačka novinska agencija dpa.

“Pišem vam danas u vezi tzv. saslušanja discipinskog odbora čiji je cilj ukinuti moje članstvo u udruženju. Koga briga!”, napisao je Trump u pismu potpisanom crnim flomasterom.

“Vaš mi rad nije poznat, no vrlo sam ponosan na svoj rad na filmovima poput Sam u kući 2, Zoolander i Wall Street”, nastavio je Trump u pismu hvaleći se i svojim show programom “Pripravnik”.

“Ovo pismo služi da vas izvijestim da odmah podnosim ostavku na članstvo u SAG-AFTRA. Niste ništa učinili za mene”, napisao je Trump koji je bio član udruženja 30 godina.

Protiv njega pokrenut je disciplinski postupak zbog povrede pravilnika udruženja ulogom koju je igrao u napadu rulje na zgradu američkog Kongresa 6. siječnja i zbog kontinuiranog širenja laži kojima je diskreditirao i ugrožavao sigurnost novinara od koji su mnogi članovi toga udruženja, objavilo je to udruženje.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.