Magazin
Živio je brzo i po svom, a život u 91. godini izgubio na tragičan način Američki filmski, televizijski i scenski glumac, komičar, pisac i producent tragično je preminuo u 91. godini života, ali ne prirodnom smrću, već uslijed prometne nesreće.

Američki filmski, televizijski i scenski glumac, komičar, pisac i producent tragično je preminuo u 91. godini života, ali ne prirodnom smrću, već uslijed prometne nesreće.

Orson Bean, američki filmski, televizijski i scenski glumac, komičar, pisac i producent tragično je preminuo sinoć u 91. godini života. Uzrok tragične pogibelji je prometna nesreća koja se dogodila u Veniceu u Los Angelesu.

Policija iz Los Angelesa izvijestila je da je pješak hodao područjem Venice Boulevarda i avenije Shell kada ga je jedno vozilo zakačilo, uslijed čega je pješak pao. Ostali prolaznici bezuspješno su pokušali upozoriti drugog vozača na pjšaka na cesti, ali i on je naletio na njega.

Oba vozača ostala su mrtva  na mjestu događaja.

"Automobil koji je dolazio nije ga vidio, "očešao" ga je i srušio", rekao je kapetan policijske uprave Los Angelesa, Brian Wendling. "Potom se pojavilo drugo vozilo koje su ometali ljudi koji su ga pokušali usporiti, no došlo je do drugog prometnog sudara koji je bio koban."

Policija nije identificirala pješaka, ali prijatelj veteranskog glumca, koji je bio svjedok sudara, potvrdio je za News Eyewitness da je riječ o Orsonu Beanu.

Čini se da je Bean bio između dvaju vozila kad je prelazio ulicu, a vozači ga nisu vidjeli.

Životni put
Bean je za života imao više od 100 nastupa na televiziji i filmu. U glumačkoj karijeri pojavio se srednom prošlog stoljeća, točnije 50-ih godina.

Zaslužan je za fimove "Biti John Malkovich" i "Čudo u 34. ulici" te TV emisije kao što su "Moderna obitelj" i "Hrabri i lijepi". Također, imao je ponavljajuću ulogu u "Očajnim kućanicama" od 2009. do 2012. godine.

Rođen 22. srpnja 1928. u američkom gradiću Burlington, Vermont, Bean se za života ženio tri puta. S posljednjom suprugom - glumicom Alley Mills, Bean je bio u braku 27 godina. Nje se mnogi sjećajupo ulozi majke u "Čudesnim godinama". Svjedoci kažu da je bila na mjestu događaja, ali nisu sigurni je li i vidjela tragediju.

Bean je nastavio nastupati i u svojim 90-ima pojavljujući se u showu "Superstore" i filmu "Equalizer 2" 2018. godine.

Nedavno su Bean i Mills zajedno glumili u predstavi pod nazivom "Loše navike" u kazalištu Ruskin Group u Santa Monici, koja je završila baš prošli tjedan.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.