Magazin
Zvijezda “Igra prijestolja” otkrila da je zamalo umrla tokom snimanja serije! Lik Emilije Clarke u seriji “Igra prijestolja” doživio je gotovo sve – silovana je, bila je u zatvoru, ubili su joj brata, gledala je mnoštvo ljudi kako umire (uključujući njenog muža) i doživljavala strašne stvari od svog rođenja
#

Ipak, Emiliji ni u stvarnom životu ne cvjetaju ruže. Glumica je u eseju za New Yorker priznala da je imala dvije aneurizme mozga, piše Ljepota i zdravlje.

Prva joj se, kaže, dogodila u teretani, nakon završetka prve sezone serije. Počela je osjećati glavobolju, a onda se njeno stanje pogoršalo. Da se ne bi pogubila, kaže, ponavljala je rečenice iz scenarija “Igre prijestolja”. Hitno su je odvezli u bolnicu gdje su joj dijagnostifikovali moždani udar koji ju je doveo u ozbiljnu životnu opasnost.

Clarke je podvrgnuta operaciji, a nakon zahvata se probudila u nepodnošljivim bolovima. Potom joj je dijagnostifikovana afazija, odnosno potpuni gubitak govora. Glumica se uplašila da nikada više neće moći da govori.

“Bilo je trenutaka kada sam molila ljekare da me puste da umrem”, kaže Emilia. Nakon toga je imala još jednu operaciju.

“Oporavila sam se iznad svih očekivanja. Sad sam 100% zdrava”, zaključila je.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.