12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Nekada stajao iza njih i maštao da bude kao oni. Danas je dočekao svoju šansu

Priča koja je objavljena na društvenim mrežama pogodila je mnoge. Priča dječaka koji je danas postao veliki. Dječak koji svojim uspjehom raduje mnoge, baš one koji su najviše vjerovali u njega. Priča u četiri epohe uspjeha mladog fudbalera bordo tima s Koševa, a prenosimo je u cijelosti: 

PRIČA PRVA

Godina je 2013. FK Sarajevo je na Koševu igralo sa Slavijom, a na fotografiji je prikazan fudbaler Emir Hadzic kako proslavlja postignuti pogodak. Skupa sa njim slave kapiten Muhamed Džakmić, ali i trener Husref Musemić. Iza njih se nalazi dječak iz pionirske selekcije omladinskog pogona Sarajeva koji mašta da jednog dana bude na njihovom mjestu i slavi pogodak.

- OGLAS -

PRIČA DRUGA

Godina je 2018. Nihad Mujakic je strpljivo sačekao svoju šansu, postao profesionalni fudbaler Sarajeva, zaigrao za prvi tim, a u evropskoj utakmici protiv Banantsa i postigao svoj prvi gol u bordo dresu. Prošao je klupsku akademiju, zaigrao za prvi tim, postao standardni prvotimac kod trenera Husrefa Musemića i njegovog pomoćnika Muhameda Džakmića, a onda u ljeto 2018. pokazao odanost klubu i skupa sa sportskim koordinatorom FK Sarajevo, Emirom Hadžićem potpisao novi petogodišnji ugovor.

PRIČA TREĆA

Godina će biti 2019. Nihad Mujakić će nakon dvije godine nastupanja za prvi tim proslaviti svoju prvu šampionsku titulu, u milionskom transferu karijeru nastaviti u belgijskom KV Kortrijku.

PRIČA ČEVRTA

Dječak koji na prvoj slici skuplja lopte i mašta o svom prvom golu u dresu Sarajeva se zove Nihad Mujakić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA