9 C
Sarajevo
20.04.2024

Bernardić, predsjednik SDP-a Hrvatske: Želimo Vukovar u kojem mladi imaju šansu za uspjeh

Davor Bernardić, predsjednik najveće hrvatske opozicione stranke Socijaldemokratske partije istakao je danas na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara da želi grad u kojem će mladi, bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost, imati šansu za uspjeh, javlja Anadolu Agency (AA).

“Kao i svake godine sa jednom tugom i posebnim pijetetom prisjećamo se svih žrtava Vukovara, grada heroja, ali i onih koji se, nažalost, i dalje vode kao nestali. Nažalost Vlada nije uspjela riješiti to pitanje i zapravo pitanje koje moramo postaviti uz to danas je ima li Vukovar budućnost. Imaju li mladi u Vukovaru budućnost, ili će Vukovar ostati grad slučaj, koji će služiti za političko potkusurivanje, za sukobe i za obračune. Ja bih volio da danas pričamo u Vukovaru, koji ima svijetlu budućnost u kojem mladi imaju šansu za uspjeh bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost i iz kojeg ne iseljavaju, nego u kojem ostaju živjeti zajedno sa svojim obiteljima. To je Vukovar kojeg želimo i kojeg sanjamo“, istakao je Bernardić.

Pitanje nestalih Vukovarčana je problem s kojim se ni 28 godina, nakon pada grada, nije uspjela izboriti niti jedna Vlada Hrvatske, pa ni one koje je predvodio SDP.

- OGLAS -

“Što se tiče nestalih mislim da je važno shvatiti da tu država mora napraviti određene pomake. Nažalost to do sada nije napravljeno. I danas u Vukovaru je upravo prilika da se to kaže i da se zapravo adresira taj problem. Čeka nas još puno posla po tom pitanju“, kazao je Bernardić i kratko dodao da bi taj problem rješavao institucionalno.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA