Magazin
Bill Cosby proglašen krivim za seksualno zlostavljanje maloljetnice Sud u Kaliforniji proglasio je Billa Cosbyja krivim za seksualno zlostavljanje tada 16-godišnje djevojke Judy Huth. Slučaj se dogodio 1975. godine.
#

Huth je dobila pola miliona dolara odštete. Na čitanju presude bio je prisutan Cosbyjev pravni tim. Glumac se nije pojavio. Huth je u tužbi, koju je podnijela 2014. godine, navela da je zlostavljao u spavaćoj sobi u Playboy vili.

Ona i njena prijateljica su 1975. posmatrale snimanje filma u parku u Los Angelesu. U jednom trenutku im je prišao Cosby i pozvao ih da mu se pridruže. Odveo ih je u svoj teniski glub i nudio im alkoholna pića. Nakon toga ih je odlučio "iznenaditi" i odvesti u Playboy vilu.

Huth je zamolila Cosbyja da joj pokaže gdje se nalazi kupatilo, što je i učinio. Kada je izašla iz kupatila, koje se nalazilo u spavaćoj sobi, zatekla je glumca kako sjedi na krevetu. Natjerao je da legne i seksualno zlostavljao.

Iako je ovaj slučaj zastario, kalifornijski zakon dozvoljava maloljetnim žrtvama seksualnog zlostavljanja da podnesu tužbe decenijama kasnije.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.