Magazin
Disney emituje 'Frozen 2' nekoliko mjeseci ranije zbog koronavirusa Walt Disney uzima prednost u "socijalnoj distanciranosti" - javnozdravstvenoj strategiji koja se koristi za usporavanje širenja koronavirusa tako što će animirani blockbuster "Frozen 2" emitovati tri mjeseca prije planiranog.
# Agencije

Disney Plus ove nedjelje želi iznenaditi porodice sa "malo zabave i radosti tokom ovog izazovnog razdoblja", referirajući se na globalnu pandemiju COVID-19, koja je u petak proglašena globalnom krizom.

"Frozen 2" je očarao publiku širom svijeta svojim snažnim temama o upornosti i važnosti porodice, porukama koje su u to vrijeme nevjerovatno relevantne, a mi smo zadovoljni što možemo rano podijeliti ovu srdačnu priču s našim Disney + gledaocima", rekao je izvršni direktor Disneya Bob Chapek.

U svijetu, Frozen 2 bit će dostupan na Disney Plusu u Kanadi, Nizozemskoj, Australiji i Novom Zelandu u utorak, 17. marta.

Od februara je već dostupan za iznajmljivanje ili kupovinu na platformama poput Amazona i iTunesa.

Frozen 2 je animirani film sa njavećom zaradom svih vremena i to 1,4 milijarde dolara. Animacije je napravio Walt Disney, režirali su ga Jennifer Lee i Chris Buck, produkciju potpisuje Peter Del Vecha, a tekst Kristen Anderson-Lopez i Robert Lopez.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.