Magazin
Emi nagrada dokumentarcu u kojem Majkla Džeksona optužuju za zlostavljanje Simpsonovi su najbolja animirana serija, a Entoni Burden – Nepoznati krajevi, emisija o putovanjima i hrani, osvojila je dva Emija.
#

Dokumentarni film o navodnom seksualnom zlostavljanju djece od strane Majkla Džeksona osvojilo je nagradu Emi, Ru Pol je proglašen za najboljeg voditelja rijalitija, dok se Bijonse vratila kući praznih ruku bez obzira na šest nominacija za "Homecoming".

Dokumentarac "Napuštajući Nedođiju" (Leaving Neverland), koji govori o dvojici odraslih muškaraca koji kažu da su se sprijateljili sa Džeksonom, koji ih je potom seksualno zlostavljao kada su imali sedam i 10 godina, proglašen je najboljim dokumentarnim filmom na ceremoniji u Los Anđelesu, koja je organizovana nedjelju dana prije dodjele glavnih nagrada Emi za najbolje televizijske emisije.

Kako prenosi Rojters, program koji je emitovan ranije ove godine, 10 godina poslije Džeksonove smrti, njegova porodica je dočekala sa ogorčenjem jer je ponovo u žižu dovedeno pitanje nasljeđa pjevača megahita Triler.

Veliko iznenađenje bila je pjevačica Bijonse, čiji je film o prošlogodišnjem koncertu Homecoming imao čak šest nominacija za Emi nagradu, ali nijednu nije osvojila, prenosi Tanjug.

Nagradu je dobio i specijalni film Carpool Karaoke Džejmsa Kordena sa bivšim članom „Bitlsa“ Polom Makartnijem koji se vratio u rodni Liverpul.

Simpsonovi su najbolja animirana serija, a Entoni Burden – Nepoznati krajevi, emisija o putovanjima i hrani slavnog američkog kuvara Burdena, koji je izvršio samoubistvo prošle godine, osvojila je dva Emija.

Kada je riječ o ostalim nagradama, četvrti Emi je stigao u ruke Ru Pola za voditelja rijaliti programa, dok je film Slobodno penjanje (Free Solo), koji je osvojio Oskara za najbolji dokumentarni film, osvojenim priznanjima dodao sedam Emija.

Glavne nagrade Emija biće dodijeljene 22. septembra u Los Anđelesu, a kako se navodi, Igra prijestola vodi u trci za najbolju seriju.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.