Magazin
Evo kad stiže druga sezona serije “The Last of Us” Prema riječima izvršnog producenta Craiga Mazina, bilo je potrebno oko dvjesta dana da se snimi prva sezona u Kanadi, a zatim su dodatni mjeseci provedeni u montaži serije i dodavanju specijalnih efekata.
#

Nova sezona HBO serije "The Last of Us" vjerovatno će stići krajem 2024. ili početkom 2025. godine.

Kako je izvijestio "The Independent", glavna zvijezda serije Bella Ramsey pojavila se u emisiji Jonathana Rossa gdje je kazala da će proći neko vrijeme do emitovanja naredne sezone. 

“Mislim da ćemo vjerovatno snimati krajem ove godine, početkom sljedeće. Dakle, vjerojatno će to biti kraj 2024. ili početak 2025. godine”, izjavila je glumica.

Prema riječima izvršnog producenta Craiga Mazina, bilo je potrebno oko dvjesta dana da se snimi prva sezona u Kanadi, a zatim su dodatni mjeseci provedeni u montaži serije i dodavanju specijalnih efekata. Ukupno je prošlo osamnaest mjeseci od datuma kad je snimljena prva scena do lansiranja prve sezone 15. januara ove godine.

Budući da je “The Last of Us Part II” znatno duža igra od prve i sadrži brutalne akcijske sekvence koje pokreću priču, ima smisla da se priča podijeli na manje dijelove i proširi na više sezona. U intervjuu za GQ, Mazin nije potvrdio hoće li serija završiti s trećom sezonom, sugerirajući mogućnost duže, detaljnije adaptacije, prenosi "Gadgets360".

Ranije ove sedmice, Neil Druckmann – jedan od kreatora serije, je također tweetao poster na kojem je prikazana mišićava podlaktica koja čvrsto drži čekić, s natpisom: “Večeras nema TLoU-a na HBO-u. Ali druga sezona je već na putu! Izdrži i preživi!”

Priča “The Last of Us Part II” prikazana je nelinearno, kroz retrospektive i izmjenične perspektive. Nejasno je kako kreatori planiraju implementirati takvu vrstu pripovijedanja u nastavku, ali Mazin tvrdi da je sve isplanirao i da bi neki slučajevi mogli biti potpuno preokrenuti kako bi odgovarali novoj publici. 

“Postojat će stvari koje će biti različite, a postoje stvari koje će biti identične. Postoje stvari koje će se dodati i obogatiti”, rekao je u intervjuu te dodao: “Naš cilj ostaje tačno ono što je bio u prvoj sezoni, a to je isporuka emisije koja će usrećiti fanove.”

U drugoj sezoni će Pascal i Ramsey ponovno glumiti Joela i Ellie. U priči se pojavljuje i Joelov brat Tommy, kojeg glumi Gabriel Luna u prvoj sezoni, tako da će se i on vjerovatno vratiti. Također, drugi dio igre počinje pet godina nakon kraja prvog, pa možemo očekivati i nešto starijeg Joela i nešto zreliju Ellie, koja će imati devetnaest godina, koliko sada ima glumica koja ju utjelovljuje. Osim njih, u drugoj sezoni možemo očekivati i pojavu novih bitnih likova, prvenstveno Abby i Dinu, Ellienu djevojku. Glumice za te uloge tek trebaju biti odabrane.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.