Magazin
Film „Koncentriši se, baba“ od sutra besplatno dostupan na servisu Moj Film BH Telecom je već drugu godinu glavni sponzor 26. Sarajevo Film Festivala koji će, zbog epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, biti održan online.

Kao dio promotivne kampanje „Moje Sarajevo. Moja priča“, a u skladu sa novim formatom ovog značajnog događaja, kompanija je i ove godine za svoje korisnike i građane pripremila brojne interesantne sadržaje.

Na servisu Moj Film na Moja TV platformi je od danas besplatno dostupan poseban festivalski sadržaj koji uključuje veliki izbor odabranih igranih filmova domaće produkcije i kratkometražnih i dugometražnih dokumentarnih filmova. Svaki dan od 17:30 do 20 sati će se emitovati specijalni program koji će tokom svih dana Festivala producirati BHRT i scenaristica i glavna urednica Lejla Zvizdić.

Osim podrške najvećem filmskom festivalu, BH Telecom ove godine vraća domaću audio-vizuelnu produkciju u sami vrh industrije kako i dolikuje.

„BH Telecom je ponosni generalni partner Sarajevo Film Festivala. Mi smo tokom prošle godine, kako bi unaprijedili i ostvarili strateški cilj BH Telecoma povećanje korisničkog iskustva i zadovoljstva, najavili izgradnju najveće domaće platforme za produkciju audio-vizuelnih sadržaja. Imali smo javni poziv na koji je prijavljeno 50 projekata. Završen je trenutno prvi krug čitanja i očekujemo u narednih 15 dana preliminarne rezultate. Ono što mogu najaviti jeste da ćemo imati jesen, naravno ukoliko epidemiološki uslovi to dozvole, sa najmanje pet projekata koje će producirati BH Telecom“, izjavio je Sedin Kahriman, v.d. generalnog direktora BH Telecoma.

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala je istakao kako Sarajevo Film Festival već drugu godinu, sa glavnim sponzorom BH Telecomom, radi ne samo na festivalu, nego i na razvijanju audio-vizuelnog sektora u Bosni i Hercegovini.

„Ove godine je zadovoljstvo vidjeti da je film „Koncentriši se, baba“ rađen u zajedničkom partnerstvu u koprodukciji sa BH Telecomom što je velika podrška svim našim autorima, od Pjera pa do glumaca koji tu igraju i čitavoj sceni. Ono što je za nas još značajnije je da smo u svega godinu dana naišli na jako dobar odziv i razumijevanje onoga što govorimo godinama, o potrebi jačanja čitave filmske scene kroz razvoj TV serija. BH Telecom, kao istinski lider na bh. tržištu, je prepoznao to i ja sam siguran da u narednim mjesecima slijedi pravi bum bh. serija koje će biti u produkciji BH Telecoma i da ćemo biti pandan ne samo regionalnim nego i evropskim platformama na kojima će se taj program moći gledati“, rekao je Purivatra.

Ove godine BH Telecom je partner novog filma Pjera Žalice „Koncentriši se, baba“ čija će svjetska premijera otvoriti 26. Sarajevo Film Festival.

  / 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.