Magazin
Filmom o Sarajevu Mugdim Ćatić kruniše gotovo 30 godina humanitarnog rada Humanista rodom iz Sarajeva Mugdim Ćatić, koji od 1968. godine živi u Beču, ove godine filmom o Sarajevu proslavlja gotovo 30 godina humanitarnog rada.
#

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu pomagao je građane iz BiH, ali i nakon poplava 2014. godine veoma brzo je organizirao nekoliko akcija pomoći za bh. građane.

Ćatić je osnovao Međunarodnu humanitarnu organizaciju te su angažiranjem bh. građana u Austriji uspjeli prikupiti i u BiH transportirati veliki broj šlepera pomoći.

U razgovoru za Fenu sumirao je sve ono što je tokom gotovo 30 godina uradio na humanitarnom planu kazavši da je asistirao otvaranje prve pekare u Srebrenici, a u saradnji s bh. udruženjima u Beču organizira koncerte i promocije knjiga.

Prije nekoliko godina proveo je četiri dana u Sarajevu snimajući sve ljepote glavnog grada Bosne i Hercegovine te je obavio intervjue s nekoliko turista.

- Sadržaj filma govori o tome kako turisti doživljavaju Sarajevo, dok se drugi dio filma odnosi na multikulturalnost i suživot četiri religije na jednom mjestu - pojasnio je Ćatić koji je prethodno snimio filmove "Neum" i "Ilidža".

Namjera mu je predstaviti film o Sarajevu na promociji koju će uskoro organizirati.

Ćatić je osnovao prvo udruženje za pomoć BiH 1992. godine koje je okupilo sve ljude dobre volje s namjerom da pomogne unesrećenom narodu u BiH u tada ratom zahvaćenoj BiH. Bio je i koordinator uspostavljanje Ambasade BiH u Beču te je pomagao konzulima i ambasadorima iz BiH.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.