16.6 C
Sarajevo
08.05.2024

Tramp čestitao Đukanoviću Dan državnosti: CG daje doprinos borbi protiv sajber i hibridnih prijetnji…

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i građanima Crne Gore povodom 13. jula‬ – Dana državnosti.

“Poštovani Predsjedniče, u svoje ime i u ime američkog naroda upućujem čestitke Vama i narodu Crne Gore za Dan državnosti 13. jul.‬ Dok svijet nastavlja da se bori protiv pandemije COVID-19, Sjedinjene Države podržavaju Crnu Goru u njenim nastojanjima da zaustavi širenje ovog virusa”, kazao je Tramp.

On je čestitao i treću godišnjicu članstva Crne Gore u NATO.

“Želim da čestitam Crnoj Gori i treću godišnjicu članstva u NATO savezu. Crna Gora nastavlja da daje značajan doprinos regionalnoj i globalnoj sigurnosti, kao i borbi protiv sajber i hibridnih prijetnji, sljanjem svojih vojnika u NATO, EU i UN misije širom svijeta i svojim napredovanjem ka ispunjenju obaveza izdvajanja sredstava u oblasti odbrane preuzetih u Velsu. Sjedinjene Američke Države ostaju posvećene prijateljstvu i partnerstvu sa Crnom Gorom tokom njenog daljeg nastavka realizacije demokratskih reformi i priprema za važne izbore ove godine. Unaprijed se radujem zajedničkom radu na jačanju našeg partnerstva i na unapređivanju vrijednosti slobode, sigurnosti i prosperiteta koje dijelimo”, rekao je Tramp.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA