Magazin
Genijalnost malenog Saida Šakića iz Srebrenice oduševila žiri hrvatskog Supertalenta (VIDEO) Čudo od djeteta koje zna baš svaki saobraćajni znak obožava policajku Almu iz serije ''Na granici''

Mini talent Said Šakić ima svega 5 godina i dolazi iz Srebrenice. Njegov je talent poznavanje saobraćajnih znakova, što je itekako pokazao tokom nastupa u showu ''Supertalent''. 

Said je veoma radoznalo dijete i uvijek je spreman naučiti nešto novo. Prije dvije godine njegov učitelj u vrtiću otkrio je njegov talent za brzo pamćenje. Naime, on je svaki dan pitao učitelja koji su nazivi zastava na karti. Dan za danom, vrlo je brzo naučio više od 50 svjetskih zastava.

Said poznaje simbole automobila, brojeve, boje, mnoge životinje i gotovo sve saobraćajne znakove, a o njemu su se raspisali i brojni regionalni mediji. 

Inače, Said je veliki obožavatelj serije "Na granici", likove iz serije sve zna, a omiljena mu je glumica Tijana Pečenčić, koja glumi policajku Almu iz BiH. Za nju kaže da je posebna osoba i kad je ugleda na ekranu, posebno se raduje.

Zato se jako iznenadio kad ju je vidio u studiju Supertalenta, a upravo je ona bila ta koja je stajala uz njega dok je on pokazivao koliko poznaje znakove u prometu.

"Nevjerojatno, Saide, zanima me stvarno di ćeš ti otići, gdje će taj talent otići", rekao mu je Janko.

"Divim se ovom tvom znanju", izjavio je Davor.

Naravno, ovog predivnog dječaka iz BiH gledat ćemo i u polufinalu.,

Supertalent / 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.