Magazin
Glumac Alek Boldvin pucao iz filmskog oružja, ubio snimateljicu i ranio reditelja Velika tragedija dogodila se na snimanju filma u Novom Meksiku kada je poznati glumac Alek Boldvin (Alec Baldwin) pucao iz rekvizita i pritom navodno slučajno usmrtio snimateljicu i ranio reditelja.
#

Nesreća se dogodila na snimanju nezavisnog filma "Rust", na ranču Bonanza Creek, popularnoj filmskoj lokaciji južno od Santa Fea.

Zbog incidenta niko nije uhapšen niti je zasad podignuta optužnica. Istražitelji ispituju svjedoke, a istraga se još uvijek vodi, prenosi Jutarnji list. 

U saopćenju iz produkcije filma navodi se da je došlo do nesreće uslijed nepravilnog korištenja filmskog oružja koje ispaljuje ćorke.

Policija u saopćenju navodi da je prerano reći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrijebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima.

Prema navodima istražitelja nemili događaj zbio se prilikom snimanja scene koja je uključivala korištenje rekvizita vatrenog oružja kada je došlo do ispaljivanja. Provodi se istraga o vrsti metaka koji su ispaljeni, prenosi Avaz.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.