15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Bursać: Moguće rotacije nekih direktorskih pozicija na nivou BiH

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać smatra da će doći do rotacija kada je riječ o raspodjeli direktorskih pozicija na nivou BiH.

Bursaćeva je istakla da sve zavisi od dogovora na nivou partnera u zajedničkim organima SDA, HDZ-a, SBB-a, DF-a, kao i tradicionalnih koalicionih partnera iz Republike Srpske.

Ona je za sarajevsko “Oslobođenje” rekla da će se raspodjela direktorskih pozicija na nivou BiH dešavati shodno vremenskoj dinamici.

- OGLAS -

Bursaćeva je naglasila da će se voditi računa da za sprovođenje određenih politika ili nadležnosti stvarno budu kandidovani ljudi koji to znaju da rade i koji će biti profesionalnim kapacitetom kadar da iznesu zadatke, prije svega kroz dosljednu primjenu zakona, ustavnih nadležnosti i politika proklamovanih od Narodne skupštine Republike Srpske.

Bursaćeva je ponovila da saradnja SNSD-a i DNS-a na nivou BiH za sada nije upitna.

Na pitanje kako pomoći srpskim povratnicima u kantonima u kojima Srbi nisu konstitutivan narod, a kojima uglavnom upravljaju kadrovi HDZ-a, Bursaćeva je istakla da su Srbi konstitutivan narod na nivou Federacije BiH /FBiH/, samo što konstitutivnost nije svuda primijenjena.

“To jeste problem i, kao i svemu, pristupaćemo i ovome korak po korak. Značajan nam je svaki građanin ili predstavnik srpskog naroda na cijeloj teritoriji FBiH, ali naročito nam je u fokusu pozicija opština koje se nalaze u Livanjskom i Unsko-sanskom kantonu, budući da je tamo najveća koncentracija povratnika”, istakla je Bursaćeva.

Ona je rekla da je što se tiče Izbornog zakona, onemogućavanje izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH najkrupnije političko pitanje, koje je i kamen spoticanja mnogih međunacionalnih i međustranačkih odnosa u BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA