Magazin
Novi iskorak u muzičkoj karijeri: Helem nejse i Amira Medunjanin predstavili jedinstven hit "Ruža" (VIDEO) Ekipa Helem nejse uz Amiru Medunjanin napravila je novi iskorak u muzičkoj karijeri sa pjesmom "Ruža".
#
Duet hip-hopera sa umjetnicom koju je The Guardian okarakterisao kao "balkansku Billie Holiday" na prvu bi se mogao učiniti neobičnim, ali pjesma "Ruža" već nakon prvog slušanja, sublimira prošlost i sadašnjost grupe, i nudi potpuno novo Helem Nejse iskustvo.
 
"Saradnja sa Amirom proizašla je iz naše želje da sa njom, umjetnicom svjetskog glasa, podijelimo pjesmu. Naš član Stihomir Klepić je napisao tekst, te smo posredstvom Dine Šarana (Letu štuke) uspjeli ostvariti kontakt. Zaljubili smo se u ono što smo zajedno stvorili već na prvo slušanje demo verzije", govore članovi Helem Nejse.
 
Ni Amira Medunjanin nije krila svoje zadovoljstvo "Ružom", fascinirana stihovima koji su napisani za nju: "Helem Nejse su napisali odličnu pjesmu, nadam da će doći do srca mnogih ljudi. Sjajna su ekipa mladih ljudi sa kojima sam se brzo našla na istoj talasnoj dužini", rekla je Medunjanin.
 
"Ruža" je snimana u Helem Nejse studiju pod producentskom palicom Toshija Domaćina. Ova pjesma je prvi singl sa novog, četvrtog albuma grupe "Ozbiljna Zaebancija" koji će biti objavljen na proljeće 2023. godine.
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.