12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Počela ‘Bihaćka zimska priča’

 Novogodišnja manifestacija “Bihaćka zimska priča 2019” počela je 9. decembra i trajat će do 5. januara. Ovogodišnji partneri u organizaciji su Turistička zajednica Grada Bihaća, Kulturni centar, Javna ustanova za sport, odmor i rekreaciju, Obrtnička komora Unsko-sanskog kantona (USK) i Zavod za prostorno uređenje.

Hiljade posjetitelja će i treću godinu uživati u klizalištu, Zimskom parku, gurmanskom i obrtničkom bazaru, te brojnim sportskim i kulturnim dešavanjima.

-Ovim projektom već treću godinu potpuno oživljavamo Bihać zimi. U Winter parku imamo 18 impresivnih programskih dana, kada ćemo ugostiti renomirane bendove iz regiona. Naša zimska priča će trajati skoro mjesec dana, u okviru koje ćemo najmlađima omogućiti klizanje na Gradskom trgu, a ostalima gurmanski i obrtnički bazar, Tradicionalni novogodišnji malonogometni turnir i brojna druga kulturna i zabavna dešavanja. Na ovaj način u Bihaću zaista počinjemo stvarati i zimsku turističku ponudu – riječi su direktora Gradske turističke zajednice Armina Amidžića.

- OGLAS -

Građane Bihaća i njihove goste u novogodišnjoj noći zabavljat će bend The Babe Barbarela i Nejra Karabegović.

-Odlučili smo se da u Novu godinu uđemo uz provjerene lokalne muzičare, koji garantuju vrhunsku zabavu. Mogu najaviti i nastupe vrhunskih muzičkih sastava iz regiona, koji će prethoditi novogodišnjem programu. Zimski park će otvoriti Pockho and New primitives, dok ćemo 28. decembra svi uživati u nastupu Cubisma. Dogovoreni su i nastupi brojnih domaćih bendova, te sastava iz Sarajeva, Banja Luke i susjedne Republike Hrvatske – istakao je član Organizacionog odbora Zulfikar Handukić.

Posebno je naglašeno kako je ovo najbolji mogući završetak izuzetno uspješne godine, u kojoj je realiziran vjerovatno i najveći broj uspješnih manifestacija u gradu, kada je u pitanju period od posljednjih desetak godina.

-Imali smo izvanrednu turističku sezonu. Ponosni smo na izvrsnost ovogodišnjih manifestacija ‘Bihaćko ljeto’, ‘Una-regata’, ‘Ulicom Bišća’ i ‘Jesen na Gelenderima’. Imali smo niz vrhunskih muzičkih koncerta, sportskih i kulturnih dešavanja. Došlo je vrijeme da zimskom čarolijom ispratimo godinu za pamćenje, barem kada je u pitanju ovaj segment – naglasio je direktor Kulturnog centra u Bihaću Alen Zulić.

Klizalište na Gradskom trgu, kao i gurmanski i obrtnički bazar već su otvoreni, dok ovog vikenda počinje 35. Tradicionalni novogodišnji malonogometni turnir.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA