Magazin
Igra prijestola i "čuvena" šolja kafe: Svjesna greška Autori hit serije prvi put govorili o posljednjoj epizodi
#

Autori serije Igra prestola kažu da su se držali podalje od interneta nakon emitovanja posljednje epizode i čini se da su zaista tako uradili.

Prošlo je tri mjeseca otkako su Dejvid Beniof i DB Vajs dali prvi intervju o posljednjoj, osmoj sezoni. 

Kada je japanski kanal Star pozvao dva miliona ljudi da potpiše peticiju sa pozivom da se posljednja sezona ponovo snimi, autori su govorili o onoj šolji kafe, koja se slučajno našla u sceni ispred Deneris Targarjen.

Dejvid Beniof je naziva njihovim „persijskim tepihom".

„Prilikom izrade persijskog tepiha, tradicija je da se napravi mala greška, jer samo bog može da napravi nešto savršeno", rekao je on.

Dodao je da su oni zato stavili šolju kafe.

„To je bilo svjesno i dogovoreno", šalio se Vajs.  

Onda se uozbiljio i rekao da su osramotili glumački par u sceni.

„Toliko smo se koncentrisali na Deneris i Džona Snoa, da tu šolju za kafu jednostavno nismo vidjeli. U početku nisam mogao da verujem, a onda mi je bilo baš neprijatno. Kako nismo vidjeli šolju kafe? Na kraju je nekako bilo smiješno. Ipak je to samo greška i smiješno je", rekao je Vajs. 

On je rekao i da se iznenadio što je finalna sezona dobila toliko nominacija za Emi - rekordne 32.

„Mislio sam da je sedma sezona bila vrhunac", rekao je i dodao da je to taman bio povod da se ekipa koja je radila na seriji ponovo napije. 

Kada je govorio o omiljenim dijelovima posljednje sezone, govorio je o sceni kada glumica Gvendolin Kristi, koja je igrala Brijenu, postaje vitez.

„Scena u kojoj joj Džejmi Lanister daje titulu viteza je predivna i njeno lice u tom trenutku. Tu scenu sam vjerovatno gledao 400 puta i svaki put me pogodi".  FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.