12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Sarajevo protutnjalo kroz Tušanj, Mladost savladala Gošk, remi u Krupi na Vrbasu

Fudbaleri Sarajeva na početku drugog dijela sezone su sotvarili vrlo visoku pobjedu u Tuzli, savladavši domaću ekipu Tuzla City-a sa sa tri postignuta gola.

Sarajevo je angažovano ušlo u meč, a takav pristup im se isplatio već u 6. minuti. Tatar je centrirao sa desne strane, Čomor je slabo reagovao, što je vješto iskoristio Velkoski i iz blizine je poslao loptu u mrežu domaćina za 0:1.

Tom prilikom kapiten Bordo tima je nenamjerno koljenom zakačio i u glavu udario golmana Tuzla Cityja Nevresa Fejzića, koji je nakon višeminutnog prekida i ukazivanja pomoći, morao napustiti teren, a na gol je stao Adis Nurković.

- OGLAS -

Nakon gola igralo se nešto opreznije. Gosti su potpuno kontrolisali stanje na terenu, a sve do 30. minute nije bilo pravih uzbuđenja. Stanojević je posalo sjajnu dubinsku loptu za Hebibovića, koji se umjesto ubačaja odlučio za udarac iskosa, pogodivši samo vanjski dio mreže, pa je propala potencijalno opasna akcija Sarajeva.

U 34. minuti bilo je 0:2. Kardinalnu grešku napravio je rezervni golman Nurković, koji je pokušao da spasi loptu na putu do kornera. Međutim, loše je reagovao, ispustivši je, a Ahmetović je dodao do usamljenog Stanojevića kojem nije bilo teško da pogodi za velikih 0:2.

Bekić je u sudijskoj nadoknadi imao solidan dalekometni pokušaj, ali Nurković je ovoga puta bio mnogo prisebniji i nakon prvog dijela igre gosti su imali veliku prednost.

Tim sa Koševa je mnogo bolje ušao i u nastavak meča. U 52. minuti sjajnu akciju izveli su Bekić, Velkoski i Ahmetović, a cantarfor Sarajeva je sa desetak metara šutirao pored gola. Novu dobru šansu aktuelni lider je imao u 64. minuti kada je Ahmetović proigrao Hebibovića, a desni bek je sa vrha kaznenog prostora šutirao pored gola.

Blijedi domaćin nije ništa napravio u ovome susretu, a potvrda pobjede Sarajeva stigla je u 76. minuti. Tatar je primio loptu u kaznenom prostoru i uposlio je Ahmetovića, koji je bez problema sa pet metara ubacio u mrežu za 0:3. Utisak je da je Tatar prethodno bio u ofsajdu, ali sudije se nisu oglasile.

Hebibović je pet minuta prije kraja imao još jedan solidan pokušaj, ali Nurković je odbranio i do kraja je ostalo 0:3.

Mladost je savlada ekipu Goška sa 1:0. 

Vrlo dinamično otvoren je susret. Igrao se šesti minut kada je Filip Arežina, koji se vratio nakon posudbe u Željezničaru, pogodio i tako doveo Mladost u vodstvo. To nije promijenilo način igre domaćih, pa su se redale šanse ispred raspoloženog Kozića.

Najopasnije su prijetili Petar Bojo i Gedon Guzina, ali promjene rezultata nije bilo. Na otvaranju drugog dijela nova inicijativa domaćih, ali u dva navrata nije pogodio Arežina.

Kako se meč bližio kraju, tako je i bilo sve manje drame na terenu. Domaći su uspjeli izdržati i upisati novu pobjedu, čime su došli, makar na kratko, do četvrtog mjesta tabele Premijer lige.

Vrlo sadržajan meč odigran je u Krupi na Vrbasu na otvaranju drugog dijela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a Krupa i Zvijezda 09 odigrali su neriješeno rezultatom 1:1.

Kao i na ostalim utakmicama u ovom terminu, i u Krupi je gol postignut već u šestoj minuti, a strijelac za domaće bio je Mandić. Uslijedio je vrlo oštar dio igre u kojem nije bilo većih prilika, a domaćin je igrao nešto bolje.

Ipak, u 34. minuti došlo je do poravnanja nakon što je Huseinbašić pogodio za goste iz Etno sela Stanišići. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku mnogo uzbuđenja. Prvo su gosti ostali sa igračem manje jer je crveni karton u 68. minuti dobio Bašanović, a onda su domaći imali i penal. Ipak, Mandiću je odlično odbranio Erić.

Iako je bio sadržajan i vrlo kvalitetan meč, nismo na kraju dobili pobjednika, pa ova dva tima bilježe po važan bod na otvaranju drugog dijela sezone. piše scsport.ba

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA