Magazin
Javni poziv: Za produkciju kratkih filmova na temu “Šta tebi znači BiH?” Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST), u saradnji sa Konrad Adenauer Fondacijom u BiH, otvara Javni poziv za produkciju kratkih filmova na temu “Šta tebi znači BiH?”.

Ovaj uzbudljiv projekat daje platformu mladim režiserkama i audio-vizuelnim umjetnicama da naprave kratki film o svojim pogledima na društvo i vrijeme u kojem živimo. Ove godine, projekat ima za cilj da podrži i pomogne ostvarenje većeg stepena inkluzije žena na polju kulture, odnosno filmske umjetnosti. U cjelini, cilj projekta je da skrene pažnju na mišljenja mladih ljudi u BiH i otvori dijalog o budućnosti ove zemlje. Projekte će producirati Sarajevo Film Academy (SFA) Univerziteta SSST.

Univerzitet SSST poziva mlade umjetnice (18 – 35 god) koje žele napraviti kratki film da se prijave na otvoreni Poziv. Prijava treba sadržavati sažetak/opis ideje za kratki film (dokumentarni, igrani, animirani ili eksperimentalni) u trajanju od 15 minuta okvirno, koji adresira pitanje “Šta tebi znači BiH?”. Uz sažetak, potrebno je dostaviti kratku biografiju, kao i pismo namjere u kojem se kratko adresira motivacija za učešće u projektu, uz relevantne detalje u vezi sa pristupom temi koji film čine važnim ili posebnim. 

Poziv je otvoren do 15. aprila 2021. godine, a rezultati će biti objavljeni 1. maja 2021. godine na web stranici Univerziteta SSST (www.ssst.edu.ba). Više informacija i detalja u vezi sa Pozivom također se može pronaći na web stranici Univerziteta SSST, u sekciji „Istraživanja“ ili pozivom na broj 033/975 002.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.