Magazin
John Malkovich u Beogradu: Ne volim sebe u filmovima Slavni holivudski glumac John Malkovich praćen tjelohraniteljima i kompozitorom Aleksejem Igudesmanom, pojavio se u Kombank dvorani, gdje će večeras na zatvaranju 48. Festa izvesti muzičko-scenski performans "Muzički kritičar".
# EWN

Slavni holivudski glumac John Malkovich praćen tjelohraniteljima i kompozitorom Aleksejem Igudesmanom, pojavio se u Kombank dvorani, gdje će večeras na zatvaranju 48. Festa izvesti muzičko-scenski performans "Muzički kritičar".

Kako prenosi portal Nova.rs, Malkovich je ležerno došetao u Kombank dvoranu u odijelu od tvida, praćen tjelohraniteljima, pa niko nije mogao da mu priđe. Izbor odjeće ne čudi, jer je čuveni glumac 20 godina imao modnu liniju sa muškim odijelima od italijanskog i španskog štofa, podsjeća Nova.rs.

"Nemam problem s kritičarima, njihov posao je da kritikuju. Najviše su me obilježile uloge u pozorištu, prve uloge u amaterskim pozorištima bile su ključne za mene: 'Staklena menažerija', 'Pravi zapad' u pozorištu Stepenvulf", prvo je što je Malkovich rekao na pres-konferenciji pred večerašnji performans.

Potom je govorio o svom odnosu prema filmu.

"Film je drugačiji jer na njemu ne možete da radite kao na predstavi. Predstava je živa, svako veče ispočetka, i uloga može da se vremenom razvija. Ne volim da gledam sebe u filmovima, ne mogu da podnesem svoj glas", kaže čuveni glumac.

Malkovich je u Beograd sletio sat vremena prije dolaska u Kombank dvoranu, a sa njim je na konferenciju za medije došao kompozitor Aleksej Igudesman, autor "Muzičkog kritičara".

"John odlično prihvata kritiku i u komadu kojim se zatvara Fest se nakazi čak i jedna užasna kritika na neki Johnov nastup u Istanbulu. Uskoro gostujemo u Istanbulu i pozvali smo tog kritičara na piće", kazao je Igudesman.

Prije performansa, Malkovichu će večeras biti uručeno priznanje Beogradski pobjednik.

"Muzički kritičar" je mješavina klasike, pozorišta i komedije, nastala po ideji violiniste, kompozitora i komičara Alekseja Igudesmana. Dok Igudesman i pijanista Hjan-ki Džu sviraju neke od najpoznatijih kompozicija na svijetu, Malkovich izgovara prilično neočekivane prve reakcije uglednih kritičara na ova potonja remek-djela.

 

(nova.rs)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.