Magazin
Kevin Spejsi producentima "Kuće od karata" mora platiti 31 milion dolara odštete Prije pet godina Spejsijeva karijera je naglo prekinuta zbog niza optužbi za seksualno zlostavljanje pa su producenti morali uveliko mijenjati radnju šeste sezone "Kuće od karata".
#

Kevin Spejsi (Spacey, 62), dobitnik dva Oskara, morat će platiti gotovo 31 milion dolara producentskoj kući MRC, koja ga je 2017. godine otpustila sa seta serije "Kuća od karata" zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, odlučio je sud u SAD-u nakon što je odbijena njegova žalba.

Iz MRC-a su tužili glumca jer su njegovim otpuštanjem izgubili značajan prihod koji im je donosila serija, koja se bavi političkim spletkama u Vašingtonu.

Prije pet godina Spejsijeva karijera je naglo prekinuta zbog niza optužbi za seksualno zlostavljanje pa su producenti morali uveliko mijenjati radnju šeste sezone "Kuće od karata". Sud je još 2020. godine dao za pravo producentskoj kući prosudivši da je Spejsi svojim ponašanjem prekršio pravila ugovora, na što se glumac žalio, no ta je žalba odbijen

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.