Magazin
Kolekcija autentičnog nakita Elvisa Presleyja spremna za aukciju Priscilla Presley je dodala i da podržava aukciju jer su na njoj pravi, lični Elvisovi predmeti, a ne lažni koji se masovno prodaju.
#

Kolekcija nakita koju je Elvis Presley poklonio svom menadžeru Tomu Parkeru, a koja je nestala prije više od pedeset godina, ponovo je sastavljena i spremna za aukciju.

Dvjesta predmeta, uključujući zlatno prstenje sa draguljima, manžetne, satove i lančiće, čine kolekciju koju je okupila aukcijska kuća, a Elvisova bivša supruga je govorila o porijeklu predmeta.

“Ovu kolekciju imala je menadžerova supruga Loanne Parker. Ona je preminula i neko je uzeo i sakrio te predmete. No, mi smo pronašli i postavili je tek sada”, pojasnila je Priscilla Presley, Elvisova bivša supruga, prenosi N1

Ona je i dodala da kolekcija itekako budi uspomene. Iako se Presleyeva bivša supruga odnosi zaštitnički prema kolekciji, kazala je da ništa od toga nije u njenom vlasništvu. U kolekciji se nalazi i desetokaratni dijamantski prsten koji je Presleyeva dizajnirala, a koji nije vidjela otkako je napravljen.

“Elvis je volio nakit. Mislim, nosio ga je i volio ga poklanjati, a svi ovi komadi koje je poklonio menadžeru Parkeru samo pokazuje Elvisovu ljubav prema nakitu. Sa ovom aukcijom samo želim da ljudi znaju da je autentična, a ne lažna, ne tuđa, nije kupljena”, naglasila je Priscilla Presley.

Dodala je i da podržava aukciju jer su na njoj pravi, lični Elvisovi predmeti, a ne lažni koji se masovno prodaju. Na aukciji, koja je zakazana za 27. august, naći će se i Elvisova gitara.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.