12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

MCPBiH izdvojilo 100.000 KM za zaslužne i vrhunske sportiste BiH (VIDEO)

Na prijemu je kazala da je protekla godina bila veliki izazov za sport u svijetu pa tako i u BiH, te da vjeruje da će godina u koju smo zakoračili donijeti mnogo bolje dane za sportaše.

– Imamo prigodu družiti se sa sportašima, koji zaista zaslužuju da nose zvanje zaslužnog sportaša BiH i vrhunskog sportaša međunarodnog razreda. Trinaest je zaslužnih i 14 vrhunskih bh. sportaša u 2020. Jedni su stekli uvjete za zaluženu mirovinu, a drugi su ostvarili najveće rezultate u prethodnoj godini, koliko god je ona bila teška – kazala je Gudeljević. 

Ona smatra da sredstva za poticaj ovih sportaša, ali sporta općenito, trebaju biti veća, te da se nada da će svi koji se nalaze u lancu odlučivanja u ovom segmentu života uvidjeti značaj sporta i sportaša u društvu i da će se zajedničkim naporima poboljšati uvjeti njihovog života i rada u BiH.

- OGLAS -

– Ne kažu bez razloga da je društvo onoliko zdravo koliko su zdravi i uvjeti za razvoj sporta u društvu. Ministarstvo je ovim povodim realiziralo sva sredstva koja smo imali na raspolaganju,  dakle 100.000 KM, koji danas odlaze u ruke najboljih. Želim uspješnu, zdravljem ispunjenu i uz mnogo bolje uvjete sportsku godinu svim koji se na bilo koji načun bave sportom – kazala je Gudeljević.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA