1 C
Sarajevo
23.04.2024

Srbija traži testiranje na korona virus srpskog člana posade na brodu u Japanu

Od 14 državljana Srbije na brodu Diamond Princess u Japanu, jedan od članova posade prijavio je upravi broda da je bio u kontaktu sa osobom koja je pozitivno testirana na korona virus i posljednja tri dana se nalazi u izolaciji, ali on još nije testiran zbog čega je Ambasada Srbije zatražila od kompanija Princess Cruises i Carnival Australia, kao i Ministarstvo spoljnih poslova Japana da test bude urađen što prije.

“Kada je riječ o ostalim srpskim državljanima, ambasada je u kontaktu sa njima i ima informacije da se svi osjećaju dobro”, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Prema zvaničnim informacijama japanskih vlasti, na brodu Diamond Princess, koji je od 5. februara u dvonedjeljnom karantinu, a na kome se nalazi 14 državljana Srbije i po jedan državljanin Crne Gore i Bosne i Hercegovine, potvrđeni su novi slučajevi pozitivno testiranih na korona virus, čime je ukupan broj pozitivno testiranih slučajeva 174 (od ukupno 492 testiranih).

- OGLAS -

Među novih 39 pozitivno testiranih (od čega je 29 putnika i 10 članova posade), po prvi put je pozitivno testiran jedan tinejdžer, s obzirom da su pacijenti koji su u bolnici u kritičnom stanju – četvorica njih, u šezdesetim i sedamdesetim godinama.

Na brodu je od juče tim ljekara i medicinskih sestara iz Društva za prevenciju i kontrolu infekcija radi provjere uslova života putnika, kao i mjera koje je neophodno preduzeti u cilju prevencije prenošenja virusa.

U Japanu je do sada registrovano 203 osobe – pozitivno testirane na korona virus od čega je 174 sa broda, 12 evakuisanih iz Kine, te dodatnih 17 osoba.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA