12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

MUPKS – Uspješno osiguran 25. Sarajevo Film Festival

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival protekao je bez ijednog incidenta na svim festivalskim mjestima i mjestima projekcije filmova, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Svaku noć je bilo angažovano oko 200 policijskih službenika u uniformi i civilnim odijelima, a u isto vrijeme pristupilo se nesmetanom odvijanju svakodnevnih i redovnih poslova i zadataka iz nadležnosti Uprave policije.

Tim povodom, policijski komesar izrazio je zahvalnost na saradnji organizaciji Sarajevo Film Festivala, koja je, kako je saopćeno, bila na visokom nivou prije i u toku samog održavanja SFF-a.

- OGLAS -

Pohvalio je policijske službenike koji su učestvovali u realizaciji Operativnog plana Uprave policije i svojim maksimalnim zalaganjem ovu manifestaciju učinili sigurnom.

– Također, želimo se zahvaliti svim građanima i posjetiteljima Kantona  Sarajevo, a naročito građanima u užoj jezgri grada, koji su za vrijeme potpune obustave saobraćaja i održavanja SFF-a, dali svoj doprinos ovoj važnoj manifestaciji – navedeno je u saopćenju MUPKS-a.

 Koncert DJ „ Solomuna“, koji je održan sinoć ispred Vječne vatre, također, protekao je bez ijednog incidenta, u prisustvu više od 10.000 posjetitelja, ističu iz MUPKS-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA