Magazin
Metalika vatrogasnim službama Australiji donirala 750 hiljada dolara Popularni heavy metal bend Metalika donirao je 750.000 australijskih dolara lokalnoj australijskoj vatrogasnoj službi, kao i Državnoj vatrogasnoj upravi u Viktoriji, izvještavaju strani mediji.
#

 Vijesti o strahotama požara koji su zahvatili milione hektara širom Australije dolaze nam sa svih strana. Posljedice razaranja na sve stanovnike, životinje i životnu sredinu zaista slamaju srce. Molimo sve da nam se pridruže i pomognu koliko mogu – stoji u saopštenju benda

Donacija Metalike takođe znači da je bend osigurao gotovo isto novca koliko i vlasnik i izvršni direktor Amazona i trenutno najbogatiji čovjek na planetu, Džef Bezos, koji je donirao milion australijskih dolara.

Čak je i Bezosova donacija u sjeni one koju je indirektno napravila zvijezda Instagrama, 20-godišnja Kajlin Vard. Ona je obećala poslati golu fotografiju svima koji joj pošalju dokaz da su donirali barem 10 dolara. Prema procjenama, zahvaljujući njoj, prikupljeno je blizu milion američkih dolara.

Stručnjaci su procijenili da bi šteta koju su požari napravili mogla biti procijenjena na 3 milijarde dolara. Mnoga velika svjetska imena uključila su se u pružanje novčane pomoći.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.