17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Zajedno do kraja: Članovi grupe Pravda za Davida krenuli na proteste u Sarajevu

Članovi grupe “Pravda za Davida” jutros se uputila prema Sarajevu. 

  
“Banjaluka je krenula put Sarajeva. Srećno! Do kraja!” , napisano je u grupi “Pravda za Davida” 
 
U nadi da će istina što prije izaći na vidjelo i da će se pronaći ubice dvoje nedužnih mladića Banjaluka i  Sarajevo  ne odustaju! 
 
Svoj dolazak u Sarajevo su također najavili i  članovi porodica Dragičević i Radanović.
 
Ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu danas u 18 sati će biti održani protesti za Dženana Memića, Davida Dragičevića i “svu našu djecu”.
 
Više informacija također moći ćete dobiti i u večerašnjem izdanju VJESTNIKA odakle će se direktno sa protesta javljati reporter FACE TV-a.  
 
Svoj dolazak potvrdila je i njegova majka Suzana Radanović.  Podržimo proteste danas, ne dozvolimo  da nam se ponove Edita, Selma, David, Dženan i ostala nedužna djeca… 
 
Pred sam dolazak na proteste obratila se i sestra ubijenog Dženana Memića: 
 
“Najavljujem da će to biti protesti za našeg ubijenog Dženana, za ubijenog Davida Dragičevića, za stradale Selmu i Editu, čiji je ubica dobio po 7,5 god kazne, a saučesnici su oslobođeni odgovornosti, za mladića Hameta koji je podlegao povredama nakon sto je pretučen, za Adisa i Davora koji su ubijeni u pucnjavi i još niko nije odgovarao, za dječaka Mahira Rakovca, koji je izvršio samoubistvo nakon što je godinama trpio vršnjačko nasilje, istragu je također vodila Dalida Burzić, niko nije kažnjen.. za našeg Denisa, Alena, Ivonu, Havu, Haruna, Amara, Jovana, Nikolu i nažalost mnogobrojne druge”, poručila je Arijana Memić, sestra ubijenog mladića Dženana Memića, te pozvala da im se pridruže u protestima.
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA