1 C
Sarajevo
19.04.2024

Ništa od rješavanja žalbe po hitnom postupku: Željo definitivno bez Evrope!

Sud za sportsku arbitražu (CAS) poslao je Fudbalskom klubu Željezničar i Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine pismo u kojem je zatražio očitovanje Saveza o zahtjevu sarajevskog kluba da se Željina žalba razmatra po hitnom postupku.

Međutim, kako je saopćeno iz FK Željezničar, krovna kuća bh. fudbala nije bila saglasna sa zahtjevom, te će se žalba razmotriti po uobičajenom postupku. Podsjetimo, Željo se žalio CAS-u nakon odluke Komisije za licenciranje NSBiH da ne izda “Plavima” dozvolu za nastup na evropskoj sceni u novoj sezoni.

– Uobičajeni postupak je mnogo složeniji, te će umjesto jednog suca odlučivati tri ili šest, što u konačnici iziskuje veće troškove samog procesa. Dodatno, ovim je NSBiH onemogućio da se u slučaju pozitivnog ishoda za FK Željezničar, ipak omogući njegov nastup u Evropi obzirom da je UEFA predvidjela takvu mogućnost.

- OGLAS -

Također, CAS je u dostavljenom pismu zahtijevao očitovanje Saveza u vezi s kompletnim slučajem neizdavanja licence za evropska takmičenja, a za očitovanje NSBiH ima rok od 20 dana – saopćeno je iz kluba.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA