Magazin
Pogledajte uskršnji koncert Andree Bočelija (VIDEO) "Siguran sam da će nevjerovatan glas Andree Bočelija biti zagrljaj koji nam nedostaje ovih dana", kazao je gradonačelnik Milana
#

Legendarni italijanski tenor, Andrea Bočeli nastupiće u nedelju, 12. aprila u Milanskoj katedrali, koja je u potpunosti zatvorena za javnost. U impozantnom prostoru Duoma sa njim će se naći samo orguljaš Emanuele Vianeli, a koncert će se za čitav svijet prenositi na YouTube servisu.

Bočeli je poziv da na Uskrs nastupi na ovakav zadivljujuć način dobio od grada Milana i milanskog premijera. 

„U danu kada slavimo našu vjeru u pobjedu života, ponosan sam i srećan da kažem „Si“ gradu Milanu i Milanskoj katedrali“, odgovorio je tenor na njihov poziv. Repertoar duhovne muzike koju će on u nedelju izvjesti uključiće i arije poput Bahove i Gunoove „Ave Maria“.

„Ove godine Uskrs će za sve nas biti potpuno drugačiji. Radost i mir koje obično osjećamo tog dana, ugroženi su pandemijom sa kojom se nosimo u ovom trenutku. Siguran sam da će nevjerovatan glas kakav ima Andrea Bočeli biti zagrljaj koji nam nedostaje ovih dana, snažan i sposoban da zagrije srce Milana, Italije i svijeta“, istakao je gradonačelnik Milana, Đuzepe Sala.

Andrea Bočeli i fondacija koja nosi njegovo ime uveliko su uključeni u borbu protiv COVID-19 virusa, prikupljajući sredstva za nabavku instrumenata i opreme za zaštitu medicinskog osoblja u bolnicama.

Njegov koncert u nedjelju moćićete da ispratite na sljedećem linku:

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.