Magazin
Preminuo glumac Peter Mayhew, Chewbacca iz 'Ratova zvijezda' Peter Mayhew, glumac koji je utjelovio Chewbaccu, jednog od najomiljenijih likova kultne filmske franšize 'Zvjezdani ratovi', umro je u dobi od 74 godine, potvrdila je u četvrtak njegova porodica
#

"S velikom tugom i žaljenjem želimo podijeliti vijest da je Peter preminuo, navodi se na službenom Mayhewovom profilu na Twitteru, a u potpisu objave je njegova ožalošćena porodica" 

Mayhew, čije se lice nije vidjelo ni u jednom od filmova iz franšize 'Ratova zvijezda', jer mu je cijelo tijelo uvijek bilo odjeveno u kostim Wookieeja, umro je u utorak u svojoj kući, ali porodica  nije navela uzrok smrti.

Visoki mršavi glumac prvi je puta nastupio kao popularni Chewbacca u filmu "Ratovi zvijezda - Nova nada" iz 1977. godine, a nastupio je u još četiri filma u blockbuster seriji - "Imperija uzvraća udarac", "Povratak Jedija", "Osveta Sitha" i "Probuđena sila".

Također je radio kao konzultant na završnom filmu serije iz 2017. "Posljednji Jedi", pomažući u podučavanju svog nasljednika u ulozi Chewbacce, finskoga glumca Joonasa Suotamoa.

"Napustio nas je rokom večeri 30. aprila. Porodica je posljednje trenutke provela uz njega, u njegovu domu na sjeveru Teksasa", navela je Mayhewova prodicau objavi na Twitteru.


 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.